Miten iltapäiväkerhoon haetaan?

Hakeminen ja valinnat

Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset täältä.

Lukuvuoden 2022–2023 toiminnan hakuaika on 21.3.-22.4.2022.

1. Iltapäivätoimintaan haetaan 21.3.−22.4.2022. Hakuaika alkaa 21.3.2022 klo 08.00 ja päättyy 22.4.2022 klo 23.59. Hakemus tulee toimittaa hakuaikana. Jos haet hakuajan päättymisen jälkeen, katso kohta 7.
  2. Täytä iltapäivätoiminnan hakemus verkossa. Huoltajaa, jonka verkkopankkitunnuksia on käytetty tunnistautumiseen ja lomakkeen täyttämiseen, pidetään laskun maksavana huoltajana.
  3. Täytä lomake huolellisesti. Jos lomakkeelta puuttuu pakollisia tietoja sitä ei voi lähettää.
  4. Lomaketta lähetettäessä pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Tunnistautuminen toimii lomakkeen allekirjoituksena.
  5. Voit ladata, tallentaa ja/tai tulostaa lähettämäsi hakemuksen itsellesi. Voit myös ottaa kuvakaappauksen näkymästä. Huom! Lomake ei lähetä sähköpostivahvistusta.

Tulostettavan lomakkeen voi myös postittaa osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda postilaatikkoon osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki. Tulostettava hakulomake lukuvuodelle 2022-2023 (pdf)
  6. Päätös postitetaan huoltajille  1.7.2022 mennessä.
  7. Hakuajan ulkopuolella saapuneiden hakemusten käsittely alkaa elokuussa. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta ollaan yhteydessä huoltajaan, jos iltapäivätoiminnan paikka järjestyy.
  8. Kevään hakuprosessissa päätetyn paikan peruuttaminen tulee tehdä kirjallisesti ennen lukuvuoden alkua, 10.8.2022 mennessä.

Hallinnollinen päätös lapsen ottamisesta iltapäivätoimintaan postitetaan huoltajille 1.7.2021 mennessä. Toiminnan aloittamiseen liittyvissä käytännön asioissa huoltaja voi olla suoraan yhteydessä palveluntuottajaan.

Hakeminen varsinaisen hakuajan päätyttyä

Paikkaa voi hakea hakuajan jälkeen. Hakulomakkeen saa koululta, toimintapaikasta tai internetistä. Hakulomake toimitetaan osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki. Huoltajaan otetaan yhteyttä, jos paikka vapautuu.

Jos tarvitsette paikan vasta esim. tammikuussa, lähettäkää hakemus ja merkitkää lisätietoihin, milloin tarvitsette paikkaa. Ottakaa yhteyttä paikkatilanteesta aluekoordinaattoriin lähempänä suunniteltua aloitusajankohtaa.

Läntisen suurpiirin aluekoordinaattori Anni Löppönen
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Töysänkatu 2 D, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki
puh. 09 310 82249, 040 531 9718
anni.lopponen@hel.fi

Toiminta-ajanmuuttaminen

Toiminta-ajanmuutokset tulee tehdä kirjallisesti vähintään yhtä kalenterikuukautta ennen muutoksen alkua. Niistä sovitaan aina erikseen palveluntuottajan kanssa. Ilmoituslomakkeita saa IP-kerhosta.

Iltapäiväkerhopaikan irtisanominen

Iltapäivätoimintapaikan irtisanominen tapahtuu siten, että huoltaja toimittaa irtisanomislomakkeen suoraan kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle, osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai sähköpostin liitetiedostona iltapaivatoiminta@hel.fi.
Sieltä lähetetään vahvistusilmoitus huoltajalle sähköpostilla tai kirjeenä.

Vahvistusilmoituksesta ilmenee mistä alkaen lapsella ei ole iltapäivätoimintapaikkaa.

Irtisanomisaika on yksi kokonainen kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jolloin irtisanomisilmoitus on toimitettu kaupungille. Esimerkiksi jos paikka irtisanotaan 6.10., irtisanominen astuu voimaan 1.12. Asiakasmaksu peritään tässä tapauksessa loka- ja marraskuulta.

Mikäli lapsi ei osallistu iltapäivätoimintaan irtisanomiskuukauden aikana, peritään puolen kuukauden asiakasmaksu. Lapsen osallistuessa toimintaan peritään koko kuukauden asiakasmaksu.