Miten iltapäiväkerhoon haetaan?

Miten iltapäiväkerhoon haetaan?

 

Hakeminen ja valinnat

Lapset valitaan iltapäivätoimintaan lukuvuodeksi kerrallaan. Sähköiseen hakulomakkeeseen pääset täältä.

 

Lukuvuoden 2023-2024 toiminnan hakuaika on 6.3.-1.5.2023.

1. Tutustu alueesi toimintapaikkoihin ja valitse sopiva.

Voit etsiä iltapäivätoiminnan paikkoja Palvelukartalta.

Kirjoittamalla osoitekenttään kodin tai koulun osoitteen, saat listan niiden lähimmistä toimintapaikoista. Osassa paikoista toiminta loppuu kello 16 ja osassa klo 17.

2. Ota valitsemasi toimintapaikan tiedot talteen.

Hakemusta varten tarvitset seuraavat tiedot: toimintapaikka, toimintapaikan osoite ja toiminnan toteuttaja. 

3. Tee hakemus

Täytä hakulomake verkossa ja allekirjoita se vahvalla tunnistautumisella (verkkopankkitunnus, mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti).

Huomaathan, että hakemuksen lähettämisestä ei tule vahvistusviestiä. Voit tallentaa hakemuksen itsellesi PDF-muodossa.

Jos et voi täyttää verkkolomaketta, voit hakea myös paperilomakkeella (PDF).

Tulostettavan lomakkeen voit postittaa osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda postilaatikkoon osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki.

4. Odota päätöstä

Hakuaikana hakeneille postitetaan päätökset heinäkuun aikana. Päätösten valmisteluaikana paikoista ei saa väliaikatietoja.

Hakuaikana hakeneille 1.–2.-luokkalaisille tarjotaan iltapäivätoimintapaikkaa. Jos paikka ei järjesty siitä toimintapaikasta, johon olet hakenut, lapsellesi tarjotaan paikkaa toisesta alueenne toimintapaikasta.

Jos haet hakuajan ulkopuolella, paikan saaminen ei ole varmaa. Hakuajan ulkopuolella tulleet hakemukset käsitellään lukuvuoden jo alettua paikkatilanne huomioiden.

 

Hakeminen varsinaisen hakuajan päätyttyä

Paikkaa voi hakea hakuajan jälkeen. Hakulomakkeen saa koululta tai internetistä. Hakulomake toimitetaan osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki. Huoltajaan otetaan yhteyttä, jos paikka vapautuu.

Jos tarvitsette paikan vasta tammikuussa, lähettäkää hakemus ja merkitkää lisätietoihin, milloin tarvitsette paikkaa. Ottakaa yhteyttä paikkatilanteesta aluekoordinaattoriin lähempänä suunniteltua aloitusajankohtaa.

 

Toiminta-ajanmuuttaminen

Toiminta-ajanmuutokset tulee tehdä kirjallisesti vähintään yhtä kalenterikuukautta ennen muutoksen alkua. Niistä sovitaan aina erikseen palveluntuottajan kanssa. Ilmoituslomakkeita saa IP-kerhosta.

 

Iltapäiväkerhopaikan irtisanominen

Irtisano paikka kirjallisesti vähintään yhtä kalenterikuukautta ennen muutoksen alkua. Esimerkiksi jos irtisanot paikan 6.10., irtisanominen astuu voimaan 1.12. Asiakasmaksu peritään tässä tapauksessa loka- ja marraskuulta.

Kun haluat irtisanoa paikan, täytä lomake, tallenna se laitteellesi ja lähetä turvasähköpostilla osoitteeseen iltapaivatoiminta@hel.fi . Alla on ohje turvasähköpostin käyttöön.

Voit irtisanoa paikan myös lähettämällä sähköpostin osoitteeseen iltapaivatoiminta@hel.fi. Ilmoita sähköpostissa lapsen nimi sekä toimintapaikan tiedot.

Voit toimittaa lomakkeen myös postitse, osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki.

Avaa irtisanomislomake