Hyvä Joulumieli -keräys saavutti 2,1 miljoonan tavoitteensa

24.12.2016

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin yhteinen Hyvä Joulumieli -keräys saavutti ennätyssuuren 2,1 miljoonan euron tavoitteensa. Keräys järjestettiin tänä syksynä jo 20. kerran. Lahjoitusten avulla voitiin ilahduttaa 30 000 vähävaraista lapsiperhettä 70 euron ruokalahjakortilla.

Hyvä Joulumieli -keräys järjestettiin ensimmäisen kerran 1997, jolloin monilla lapsiperheillä oli lamasta ja työttömyydestä johtuen suuria toimeentulovaikeuksia.

– Valitettavasti lapsiperheiden tilanne ei ole 20 vuoden aikana kohentunut, joten keräystä on jatkettu vuosi toisensa jälkeen. Haluamme keräyksellä muistuttaa päättäjiä ongelmasta ja ilahduttaa lahjalla vaikeassa tilanteessa olevia perheitä, sanoo viestintäjohtaja Liisa Partio.

Hyvä Joulumieli -keräyksen tuotolla jaetaan kotimaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla voi ostaa ruokatarvikkeita S-ryhmän ruokakaupoista, Lidl-myymälöistä ja K-ruokakaupoista. MLL ja SPR järjestävät Hyvä Joulumieli -keräyksen yhteistyössä Ylen kanssa.

Tänä vuonna ruokalahjakortteja jaettiin 30 000 eri puolille Suomea. Korttien määrä on kasvanut, mutta läheskään kaikille vähävaraisille perheille niitä ei riitä.

Suomessa on yli 100 000 lasta, jotka elävät pienituloisissa perheissä. Näissä perheissä tingitään lähes kaikesta, usein myös ruoasta.

– Meidän ei ollut aluksi suunnitelmissa tehdä joulua kotiimme ollenkaan, muutaman punaisen tuikun löysin luomaan tunnelmaa. Nyt saamme aattona pöytään ihania jouluherkkuja ja jopa kinkun! En oikein ole aiemmin uskonut tämmöisiin keräyksiin, mutta yhtäkkiä se osuikin konkreettisesti meidän kohdallemme. Olen ikuisesti kiitollinen, lahjakortin tänä jouluna saanut kuvailee.

Hyvä Joulumieli -keräykseen lahjoittaneiden joukossa on yritysten lisäksi hyvin monenlaisia tahoja säätiöistä syntymäpäiväsankareihin. Tänä vuonna erityisesti yksityishenkilöiden tekemien lahjoitusten määrä on kasvanut.

–  Kiitämme lämpimästi kaikkia niitä tuhansia lahjoittajia, jotka ovat osallistuneet keräykseen ja auttaneet meitä jakamaan Hyvää Joulumieltä, sanoo Partio.


Lisätietoja
Viestintäjohtaja Liisa Partio, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, p. 040 580 8984, liisa.partio(a)mll.fi
Varainhankintapäällikkö Anna Laurinsilta, Suomen Punainen Risti, p. , 020 701 2196, anna.laurinsilta(a)punainenristi.fi